Release iPhone 11

Filialen The Repair House

Wanneer is de Release van iPhone 11?

Het zit er dik in dat de iPhone 11 release op 20 september plaatsvindt. De onthulling van de iPhones gebeurt eerder; meestal doet Apple dat in de tweede week van september, op dinsdag of woensdag. Dit jaar vallen die dagen op 10 en 11 september. Waarschijnlijk kiest Apple voor de dinsdag, aangezien 11 september nog gevoelig ligt. Doorgaans kun je de nieuwe iPhones de vrijdag na de keynote pre-orderen, dat zou dit jaar op 13 september zijn. Een weekje later (20 september) worden deze iPhones dan bezorgd en zijn ze te vinden in de schappen van de Apple Stores. Wil je alles weten over de mogelijk vernieuwingen van de nieuwe iPhones? Lees dan snel verder.

iPhone 11: de functies en verbeteringen op rij

Bij een nieuwe iPhone horen uiteraard een aantal verbeteringen die de smartphone van Apple weer naar een hoger niveau tillen. Op basis van geruchten zijn dit de belangrijkste verbeteringen die dit jaar voor de release van iPhone 11 worden doorgevoerd.

  1. Driedubbele cameralens voor nog betere foto’s

De grote verbetering van dit jaar vinden we bij de camera. Na een aantal jaar een dubbele lens te gebruiken maakt het toestel nu voor het eerst de overstap naar drie lenzen op de achterkant. Er zou een extra groothoeklens toegevoegd worden waarmee je een veel groter gebied kunt vastleggen. Ook zorgt deze extra lens voor betere kwaliteit tijdens het (optisch) zoomen en worden foto’s die je in een donkere omgeving maakt ook beter.

Apple zal waarschijnlijk naast deze hardwareverbetering ook de software van de camera aanpassen, zodat dit er ook voor zorgt dat de foto’s die je met je iPhone maakt beter worden. Denk hierbij aan een verbeterde versie van Smart HDR.

  1. Een sterk verbeterde selfiecamera

Niet alleen de camera op de achterkant van de iPhone 11 gaat erop vooruit, ook de selfiecamera krijgt een flinke upgrade. Volgens een gerucht maakt de frontcamera de sprong van 7 naar 12 megapixels. Een mooie verbetering nu we steeds vaker bezig zijn met het maken van selfies en het voeren van videogesprekken. Of deze nieuwe camera ook betekent dat de Face ID-camera in deze iPhone verder verbeterd is, is nog niet duidelijk.

  1. Sneller opladen met nieuwe oplader

iPhones ondersteunen al een paar jaar snelladen, maar er zullen relatief weinig mensen zijn die hier hun voordeel al mee gedaan hebben. Dat komt omdat Apple nog steeds dezelfde trage oplader in de doos van de iPhone stopt.

Daar zou dit jaar een einde aan komen nu Apple van plan zou zijn om een usb-c-lader in de doos te stoppen. Daarmee kun je de iPhone 11 uit de doos direct veel sneller opladen. Een welkome verbetering die eigenlijk jaren geleden al plaats had moeten vinden.

  1. Gebruik de iPhone als draadloze lader

Een leuke nieuwe functie is stiekem al langer beschikbaar bij andere telefoons. De achterkant van de iPhone 11 zou je namelijk kunnen gebruiken om andere apparaten op te laden. Leg bijvoorbeeld je AirPods-doosje op je iPhone om deze onderweg snel van stroom te voorzien. Ook een Apple Watch zou je op die manier kunnen opladen via je iPhone. Handig als je een weekendje weg bent en je de oplader van je Watch vergeten bent.

  1. Beter binnen navigeren met nieuwe antenne

Door over te stappen op een nieuwe antenne zou de nieuwe iPhone minder moeite hebben om een goed signaal te behouden als je binnen bent. Daardoor kan je locatie nauwkeuriger bepaald worden, wat het gebruik van een navigatie-app met een dak boven je hoofd sterk verbetert. Omdat deze verbetering met de hardware te maken heeft, maakt het niet uit welke navigatie-app je hiervoor gebruikt.

  1. Draait op de nieuwe A13-chip

De productie van de A13-chip die het hart van de iPhone 11 vormt zou inmiddels zijn gestart. Deze nieuwe processor moet de prestaties van het toestel naar een hoger niveau brengen en tegelijkertijd minder beroep doen op de accu. Alle drie de 2019 iPhones zullen vermoedelijk op deze A13-chip.

  1. Loopt standaard op iOS 13

De iPhone 11 draait standaard op iOS 13, de grote software-update die dit jaar op WWDC 2019 onthuld wordt. De update zal een donkere modus introduceren, samen met tal van andere kleinere en grote verbeteringen.

Lees ook: De 7 verborgen functies van iOS13

iPhone 11 Release

 ‘iPhone 11 krijgt hetzelfde oled-scherm als Galaxy S10 en Note 10’

Apple zou van plan zijn om dezelfde oled-panelen te gebruiken voor de iPhone 11 als degene die nu al in de Samsung Galaxy S10 en Note 10 zitten. Het bedrijf werkt al jaren samen met Samsung op dit gebied.

iPhone 11-scherm hetzelfde als de S10

Hoewel Apple en Samsung grote concurrenten zijn van elkaar, werken de twee bedrijven ook al jaren samen. De oled-schermen van de iPhone X en iPhone XS komen allemaal uit de keuken van Samsung, en dat zal met de iPhone 11 en 11 Max waarschijnlijk weer zo zijn.

Volgens een rapport uit Zuid-Korea pakt Apple het dit jaar anders aan. In voorgaande jaren gebruikte Samsung voor iPhone-schermen speciale materialen die door Apple waren uitgekozen. Daardoor verschilden de panelen met die van Samsung-telefoons, maar dat zou dit jaar niet meer het geval zijn.

Volgens het bericht kiest Apple er nu voor om exact dezelfde panelen te gebruiken als die in de S10 en Note 10, uiteraard in een ander formaat zodat ze op de iPhone 11 en iPhone 11 Max passen.

Dat hoeft overigens geen slecht nieuws te zijn. De onlangs aangekondigde Galaxy Note 10 wordt geroemd om het uitstekende oled-scherm, dat natuurgetrouwe kleuren heeft en een hoge helderheid.

Filialen The Repair House

iPhone 11 Release