Apple onthult iPadOS: iOS speciaal voor de iPad

iPadOS

Apple onthult iPadOS: iOS speciaal voor de iPad

Er komt een grote verandering aan voor de iPad. Deze krijgt namelijk een geheel nieuw besturingssysteem, genaamd de iPadOS.

iPadOS officieel onthuld tijdens WWDC 2019

De iPad groeit steeds dichter naar de Mac toe. Daardoor neemt hij steeds meer afstand van de iPhone, waardoor Apple een keuze moet maken hoe ze verder willen gaan met de iPad. Dit blijkt iPadOS te zijn, een nieuwe versie van iOS met functies die enkel op de iPad en niet op de iPhone beschikbaar zijn.

Nu heeft de iPad al jaren unieke functies die niet op de iPhone te vinden zijn. Toch heeft Apple nu besloten, met de komst van iOS 13, om de twee besturingssystemen voortaan los van elkaar te behandelen. Dat heeft uiteraard te maken met alle nieuwe functies die in iOS 13 speciaal voor de iPad zijn ontworpen.

Home scherm iPad

Het home scherm krijgt voor het eerst sinds de eerste iPad een upgrade. App-iconen staan dichter bij elkaar, zodat er minder loze ruimte overblijft. Wel zo handig, want voortaan kun je op dit scherm widgets van apps wegzetten. Zo krijg je direct vanaf het home scherm inzicht in de weersverwachting, het laatste nieuws of je meest recente notities. Ongetwijfeld gaan apps hier hun voordeel mee doen door speciale widgets te ontwerpen.

Usb ondersteuning iPad

De Bestanden-app was een goed begin, maar krijgt op iPadOS de aandacht die het verdient. Zo kun je nu een usb-stick of externe harde schijf aan je iPad koppelen om in de app te zien wat er op deze schijf staat en welke bestanden je naar de iPad wilt overzetten, of andersom.

Safari voor de iPad

Door de mobiele weergave van iOS functioneerden alles een stuk minder fijn op een iPad. Daar komt met iPadOS verandering in, nu deze software voortaan de desktopweergave ondersteunt. Hierdoor kun je artikelen bewerken in WordPress zoals je op een Mac doet. Je kunt alles nu een stuk sneller downloaden.

iPad muis-ondersteuning

Met de iPadOS kun je een usb- of bluetooth-muis aan de tablet koppelen. Dit heeft Apple vooral gedaan om de toegankelijkheid te verbeteren. Apple ziet de functie dus op de eerste plaats als een nieuw hulpmiddel om iPads toegankelijker te maken. Maar het bedrijf snapt heel goed dat ook veel mensen zonder beperking hun voordeel hiermee gaan doen.

iPad iOS

iPad Reparatie

Een ongeluk van jouw iPad zit soms in een klein hoekje. Gelukkig repareert The Repair House ook iPads. De belangrijkste iPad reparaties die wij uitvoeren:
iPad Scherm Reparatie
iPad Air 2018 Scherm Reparatie
iPad Air 2019 Scherm Reparatie
iPad 2018 Scherm Reparatie
Apple Batterij Vervangen