De beste tips om je smartphone te beschermen

Protection Phone

De beste tips om je smartphone te beschermen

Tegenwoordig is het hebben van een smartphone de normaalste zaak van de wereld. Mensen verlaten voortaan eerder hun huis zonder een portemonnee dan hun geliefde iPhone, Samsung of ander type smartphone. En al je contacten denken er duidelijk net zo over. Leg je telefoon maar eens 15 minuten weg, je hebt zo weer tientallen nieuwe meldingen van al die apps die je moeiteloos hebt kunnen installeren.

Helaas gaat een mobiele telefoon niet voor altijd mee. Zo heeft je batterij het vaak zwaar te verduren omdat je, logischerwijs, je telefoon intensief gebruikt. Je legt natuurlijk niet voor niks zoveel neer, dus dan ga je er goed gebruik van maken! Maar toch is het raadzaam om voorzichtig met je toestel om te gaan.

De meeste reparaties die wij bij The Repair House doen, zijn scherm reparaties. De schermen van smartphones zijn tegenwoordig zeer groot. De nieuwste toestellen hebben vaak een relatieve schermgrootte van ongeveer 80 à 85%. Dit betekent dat de voorzijde van de telefoon bijna compleet bestaat uit een scherm. Hierdoor is het niet gek, dat juist vaak het scherm en/of display het moet ontgelden wanneer je toestel weer eens op de grond kukelt. Gelukkig hebben wij alleen maar erkend getrainde smartphone monteurs in dienst, die zonder dataverlies én (vaak) binnen 30 minuten je smartphone weer helemaal gerepareerd hebben.

In deze blog vinden jullie tips & tricks om je smartphone zo mooi, snel en werkzaam mogelijk te houden.

Tips

Bescherm ‘m!

Er is tegenwoordig een overvloed aan hoesjes, covers, bumpers, protectors. Je kan ze in het groen, zwart, blauw, pimpelpaars met glitters en alles daar tussenin kopen. Transparant is ook nog een optie. Een hoesje kan dienen om je telefoon er mooier op te maken maar meestal wordt een telefoonhoesje aangeschaft voor extra bescherming. Zo kan je ervoor kiezen om een bookcase te kopen. Dit hoesje zorgt ervoor dat je gehele telefoon beschermt is. Een back cover beschermd voornamelijk de achter- en zijkant van je smartphone.

Nu hoor ik jullie denken. Zo’n back cover is allemaal leuk en aardig, maar dan is de voorkant van m’n iPhone alsnog zeer kwetsbaar. Óok daar hebben we iets voor verzonnen! Een tempered glass, ook wel screenprotector genoemd, is hier dé oplossing voor. Een tempered glass screenprotector is een screenprotector gemaakt van gehard, chemisch bewerkt glas. Het glas is super helder, heeft een hoge gevoeligheid en een comfortabel touch gevoel. De glazen screenprotector bestaat uit meerdere lagen maar is slechts 0,3 mm dik. Je merkt totaal niet dat het op je scherm zit! Daarnaast loopt de screenprotector aan de zijkanten lichtelijk af waardoor je geen last er van hebt. Tempered glass is vijf (!!) keer sterker dan normaal glas en breekt niet in scherven als het kapot gaat.

Telefoon bescherming

Probeer je batterij een beetje te sparen!

Zoals we al zeiden, je batterij heeft het zwaar te verduren. Je hebt net een nieuwe telefoon en dan verbaast het je dat je ‘m maar een keer per dag hoeft op te laden. Helaas blijft dat nooit lang zo. Dat heeft alles te maken met het intensieve gebruik van je telefoon. Plus, vele apps blijven vaak op de achtergrond gewoon draaien. Whatsapp, Snapchat, Facebook maar ook instellingen van je telefoon zoals WiFi en GPS zijn zeer zwaar voor de batterij.

Ga dus regelmatig naar je app overzicht en sluit de apps af die je niet gebruikt. Bij iOs druk je daarvoor twee keer kort op de home button en bij Android druk je ‘m even in. Dan krijg je een overzicht van alle apps die open staan. Sluit deze apps regelmatig af, dan blijft je toestel lekker snel.

Batterij besparing

Trage telefoon?

Je kent het wel, van die dagen dat je zelf even helemaaaaaaal niet vooruit te branden bent. Dit is meestal op de vrijdagmiddag. Vaak komt dat omdat je hoofd dan helemaal vol met informatie zit van de hele week. Dit is een beetje hetzelfde bij je telefoon. Als je je telefoon maar vol blijft zetten met informatie, dan begint ie op een gegeven moment tegen te stribbelen.

Zorg er dus voor, dat je veel van je foto’s en videos opslaat in bijvoorbeeld een cloud. Zo kan je je foto’s die je toch nooit meer gaat bekijken, toch nog ergens opslaan zonder dat je ze kwijtraakt. Tenzij je pech hebt…

Uiteraard hebben wij ook veel accessoires die je kunnen helpen. Je kan bij ons je hoesjes, tempered glasses en SD kaartjes op de webshop tegen een klein prijsje bestellen. Of een powerbank om je batterij op te laden, die hebben we ook in verschillende maten en kleuren! Daarnaast kunnen wij natuurlijk ook gewoon een batterij vervangen als dit echt nodig blijkt te zijn.

Langzame Telefoon

Mochten al deze tips nou niet baten en is je telefoon nog steeds traag, kapot of leeg? Kom dan even binnengelopen bij een filiaal van ons bij jou in de buurt!