Huawei Mate X: opvouwbaar beeldscherm met 5G

Huawei Mate X: opvouwbaar beeldscherm met 5G

Huawei MateX Reparatie The Repair House

Samsung presenteerde de Galaxy Fold, maar ook Huawei komt met de opvouwbare Mate X. Echter pakt Huawei het wel anders aan dan Samsung.

Het Huawei Mate X beeldscherm is indrukwekkend dun. Net als Samsung heeft ook Huawei een eigen scharniermechanisme voor het opvouwen ontwikkeld. Huawei noemt dat de Falcon Wing Hinge. Het innovatieve scharnier is op een artistieke manier ontworpen, om op te gaan in het toestel, voor een gladde en vlakke afwerking aan beide zijden van het toestel. Het stevige en duurzame ontwerp zorgt ervoor dat het scherm niet overrekt tijdens het opvouwen of opzwelt bij het ontvouwen.

Verschil met Samsung Fold

Er is één heel groot verschil tussen de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X.
De Huawei Mate X wordt niet naar binnen opgevouwen, maar naar buiten. De Mate X heeft twee schermen; aan de voor- en achterzijde. Mocht het beeldscherm ooit breken, dan bent u bij ons aan het juiste adres voor een Huawei Scherm Reparatie.

Huawei Mate X: wat is er allemaal nieuw?

Naast de technologische uitdagingen bij de ontwikkeling van een opvouwbaar scherm, zijn ook het design en het uiterlijk van groot belang bij het ontwerpen van een dergelijke innovatieve smartphone.

De Mate X heeft in tablet modus een groter scherm dan de Galaxy Fold, namelijk 8 inch. In opgevouwen modus is hij 11 millimeter dik. Het beeldscherm van de Mate X is geheel randloos. De camera van de Mate X is ook vernieuwd. De Galaxy Fold heeft een inham aan de rechterbovenzijde, voor de selfie camera. Huawei lost dat op door aan de achterzijde van het toestel een rand te ontwerpen waarin alle camera’s zijn weggewerkt. Volgens Huawei CEO Richard Yu, heeft de Huawei Mate X de beste selfie-camera in zijn branche. Er zijn drie camera’s verwerkt in deze opvouwbare smartphone. Dit komt op hetzelfde neer als de Mate 20 serie.

Huawei Batterij: snelle oplaadtijd

De Huawei batterij heeft met de meegeleverde 55 watt lader binnen een half uur de Mate X weer helemaal opgeladen! Dit zou dan momenteel de snelste tijd zijn waarin een smartphone kan worden opgeladen. De bijbehorende 55W SuperCharge-oplader laadt niet alleen de Mate X op, maar ook andere apparaten.

Huawei MateX Scherm Reparatie

Huawei Mate X met 5G

De Huawei Mate X is ook de eerste smartphone van het Chinese merk dat geschikt is voor 5G netwerken. Hij kan op een 5G netwerk een maximale download snelheid van maar liefst 4.6 Mbps halen. Daarnaast heeft Huawei een test uitgevoerd, waarbij de opvouwbare 5G smartphone in staat bleek te zijn om 1GB film te downloaden in slechts 3 seconde!

Huawei MateX Scherm Reparatie The Repair House

Huawei Mate X Prijs

Net als de Samsung Galaxy Fold zal de Huawei Mate X moeten worden gezien als een luxe product. De prijs in Europa zal 2.299,- euro bedragen voor een uitvoering met 8Gb RAM en 512Gb aan opslag.

Huawei MateX The Repair House

Huawei Reparatie

Welke Huawei Reparatie je ook nodig hebt, de perfecte reparatie is niet ver weg.
Al onze erkend getrainde monteurs staan meteen voor je klaar. Wil je meer weten over onze reparaties?

Bekijk ze dan hier