iPhone laadt niet meer op! De beste tips op een rij

Filialen The Repair House

iPhone laadt niet meer op

Laad je iPhone niet meer op, dan zijn er een aantal stappen om te proberen je iPhone weer tot leven te wekken. Wij van The Repair House zetten de beste tips voor jou op een rij.

iPhone Accu Leeg

Tip 1: verwijder stof uit de Lightning-poort

Gelukkig is het mogelijk om stof uit de aansluitpoort van je iPhone te verwijderen. Je hebt alleen een tandenstoker of paperclip nodig waarmee je het stof uit de aansluitpoort kunt schrapen. Deze poort noemen we de Lightning-poort. Hier kan stof in gaan zitten waardoor er geen goede verbinding meer kan worden gemaakt.

Doe dit wel op een rustige manier; je kunt namelijk de aansluitpunten beschadigen als er teveel druk wordt uitgeoefend. Het moet makkelijk meebuigen zodat je geen onderdelen beschadigt. Nog een mogelijkheid om stof te verwijderen is het gebruik van blaaslucht. Door genoeg lucht in de connector te blazen kan stof losschieten, waarna je het er zachtjes uit kunt schudden.

Tip 2: controleer stopcontact en oplaadkabel

Er bestaat altijd een mogelijkheid dat er een defect is aan het stopcontact waar je de iPhone insteekt of de oplader die je gebruikt. Dit kun je controleren door de Lightning-kabel aan te sluiten op een USB-poort van de computer.

Check ook of de stroomtoevoer werkt. Als je gebruik maakt van een stekkerblok met schakelaar, kan het zijn dat deze uitgeschakeld staat.

Tip 3: start de iPhone opnieuw op

Het kan een enkele keer voorkomen dat er een software fout aanwezig is. In dat geval zou het goed zijn om je iPhone opnieuw op te starten. Mocht dit niet lukken dan is er altijd nog de mogelijkheid voor geforceerd opstarten. Dit doe je door de aan/uit- en homeknop tegelijk in te drukken en een aantal seconden vast te houden.

Tip 4: batterij kalibreren

Het kan voorkomen dat de weergave van de batterij niet goed te zien is. Hierbij kan het soms lijken alsof je niet meer volledig tot 100% kunt opladen. Is dit het geval dan is het slim om de batterij te kalibreren.

Hoe doe je dat?

  1. Sluit je iPhone met de Lightning-kabel aan op het stopcontact. Het beste is om dit te doen met een originele iPhone-lader;
  2. Voer vervolgens een ‘harde reset’ uit door de aan/uit- en homeknop tegelijk in te drukken;
  3. Laad de iPhone nu op tot 100 procent en geef het toestel nog zo’n anderhalf uur de tijd om flink door te laden

Tip 5: iPhone draadloos opladen

Opladen via de Lightning-poort kun je ‘omzeilen’ door een draadloze oplader te gebruiken. Dit kan alleen vanaf een iPhone 8. Leg het toestel op de oplaadpad en de accu loopt weer vol.

Draadloos Laden iPhone

Tip 6: iPhone laadt nog steeds niet op? Kom naar één van onze filialen

Onze erkend getrainde monteurs weten precies wat te doen als jouw iPhone niet meer oplaadt. Als je bij één van onze filialen binnenloopt, dan repareren wij binnen 30 minuten jouw iPhone. Neem een kijkje op onze filialen pagina voor het dichtstbijzijnde filiaal.

Filialen The Repair House

iPhone laadt niet op