Appstore

AppStore

De AppStore is een soort online winkel waarin je allerlei apps en games kunt downloaden voor op je iPhone of iPad. Er staan miljoenen apps in de AppStore en er komen elke dag weer nieuwe apps bij. Daarom is het handig dat er verschillende soorten ranglijsten en categorieën te vinden zijn. Er zijn dus heel veel verschillende apps, hieronder staan de soorten.

· iPad: er zijn apps die alleen zijn bedoeld voor iPads. Deze kun je niet gebruiken op iPhones.

· IPhone: deze apps zijn gemaakt voor op iPhone maar kunnen in de meeste gevallen ook op de iPad alleen het beeld zal niet helemaal kloppen omdat het scherm van de iPad veel groter is dan van een iPhone.

· Universele apps: deze kunnen voor zowel de iPhone als de iPad. De app past zich automatisch aan aan het formaat van het toestel.

· Apple Watch: deze apps kun je downloaden in de Watch-app die je op je iPhone kunt installeren.

De meeste apps en games in de AppStore zijn gratis maar sommige kosten geld. Je kan geld toevoegen aan je account door een iTunes kaart te kopen of doormiddel van een creditcard. Je kunt er geen geld op zetten met iDeal of andere betaalmethoden.