Besturingssystemen

Besturingssysteem

Alle smartphones, tablets en computers hebben een besturingssysteem. iPhones van Apple gebruiken IOS, Samsung apparaten gebruiken Android en computers gebruiken Windows.

Welke versie u gebruikt kan handig zijn om te weten. Zo bieden de nieuwste versies van de besturingssystemen steeds nieuwe functies aan. Als u een oudere versie gebruikt, dan hebt u die functies uiteraard nog niet. Daarnaast werken sommige apps alleen met bepaalde versies van besturingssystemen.

Het is handig om te weten welke versie je gebruikt van jouw besturingssysteem. Als je een oude versie gebruikt dan heb je nog niet de nieuwste functies. Bovendien kun je sommige apps alleen gebruiken als je de nieuwste versie hebt van jouw besturingssysteem. Je kunt in je instellingen zien welke versie jouw apparaat gebruikt en of er nog een nieuwe versie te downloaden is.

Nieuwe versie

Meestal wordt je besturingssysteem automatisch geüpdate als er een nieuwe versie beschikbaar is. Uw telefoon of tablet krijgt via internet een melding dat er een nieuwe versie is en adviseert je om te updaten. Als je telefoon of tablet de nieuwste versie heeft gedownload, kun je dat niet meer terugdraaien.

Of u ‘recht’ hebt op een nieuwere versie van Android op een tablet, hangt af van de fabrikant. Goedkope tablets worden soms voorzien van een oudere versie van Android die niet opgewaardeerd kan worden. Berucht is bijvoorbeeld Samsung, dat bezitters van een Galaxy Tab 10.1 tablet heel lang liet wachten op de nieuwste versie van Android.

Het hangt af van de fabrikant of een nieuwe versie gedownload kan worden. Goedkopere telefoons en tablets hebben een oude versie die niet opgewaardeerd kan worden. Bij de ene fabrikant duurt dit langer dan bij de andere.

Vind je het fijner om een afspraak te maken? Bel dan met één van onze filialen.

The Repair House Eindhoven
Hermanus Boexstraat 9

The Repair House Valkenswaard
Eindhovenseweg 26

The Repair House Veghel
Meijerijstraat 5

The Repair House Eindhoven
Heezerweg 212

The Repair House Helmond
Heistraat 104