Wat is een simkaart

Simkaart

Een simkaart is een klein kaartje wat je in een gleuf in je telefoon stopt. Dit kaartje zorgt ervoor dat je verbinding maakt met het mobiele netwerk. Je provider zorgt dat jij dit kaartje hebt en dat je dus verbinding kan maken met het netwerk van je provider. Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet.

Het kan zijn dat je niet kan bellen als je simkaart in je telefoon zit. Als je je telefoon opnieuw opstart of de vliegtuigmodus even aan en uit zet, dan heb je vervolgens weer bereik en kan je gewoon weer bellen. Door dit te doen maakt je kaart weer opnieuw verbinding met het netwerk. Het kan zijn dat je dan een pincode moet invoeren. Hierover lees je later meer

Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms’jes versturen of bellen.

 

Pincode

Bij een simkaart hoort een pincode. Met deze pincode kun je je telefoon ontgrendelen als hij helemaal uit is geweest. Als je het 3 keer fout hebt wordt je telefoon geblokkeerd. Daardoor kan iemand die jou telefoon heeft gestolen niet zomaar bellen of mobiel internetten. De ontgrendelingscode van je telefoon is niet dezelfde als je pincode. Een pincode is verplicht en een ontgrendelingscode niet.

 

Pukcode

Als je telefoon geblokkeerd is doordat je de pincode 3 keer achter elkaar fout hebt ingevoerd, dan kan je niet meer bellen of mobiel internetten. Gelukkig kan je je telefoon deblokkeren. Dit kan doormiddel van een pukcode, die kan je krijgen door in te loggen in je account op de site van je provider en vervolgens een nieuwe code aan te vragen. Je kan ook naar de fysieke winkel gaan om deze code te krijgen.

 

Simkaartnummer

Op je simkaart staat een nummer dat uit 8 of 19 cijfers bestaat. Dit is je simkaartnummer. Deze gebruik je om je simkaart te activeren. Dit kan je doen op de site van je provider. Vroeger werd het ook gebruikt voor de aanvraag van nummerbehoud, maar dat is nu niet meer het geval.

 

Telefoonnummer

Het telefoonnummer dat jij gebruikt is gekoppeld aan je simkaart en niet aan je telefoon. Als je dus je simkaart in een andere telefoon doet dan ben je te bereiken via die andere telefoon. Als je een nieuw nummer wil aanvragen, bijvoorbeeld omdat iemand je lastigvalt, dan kan dat bij de meeste providers altijd. Het aanvragen kan geld kosten maar bijna nooit meer dan vijf euro.

 

Telefoonnummer

 

Vind je het fijner om een afspraak te maken? Bel dan met één van onze filialen.

The Repair House Eindhoven
Hermanus Boexstraat 9

040 - 820 0105

The Repair House Valkenswaard
Eindhovenseweg 26

040 820 0278

The Repair House Veghel
Meijerijstraat 5

041-3289823

The Repair House Eindhoven
Heezerweg 212

06-19907674

The Repair House Helmond
Heistraat 104

049-2771514