Reparatie: telefoonbatterij vervangen

Hoe lang gaat een batterij meestal mee?

De batterij van een mobiele telefoon of tablet is een van de elementen die ons de meeste hoofdpijn kunnen bezorgen. Hoewel er veel advies wordt gegeven over hoe het toestel correct op te laden, krijgt het beetje bij beetje te kampen met storingen. Het verstrijken van de tijd of misbruik zijn daarbij bepalende factoren. Daarom leggen wij je graag uit wanneer de batterij vervangen moet worden.

 

De levensduur van een lithiumbatterij ligt normaliter tussen 300 en 500 cycli voordat de batterij aanzienlijk verslechtert. Elke cyclus komt overeen met een lading van 0 tot 100 en is cumulatief, wat betekent dat als je de ene dag 40% en de volgende dag 60% oplaadt, je op de tweede dag 1 volledige cyclus hebt voltooid. Als we rekenen en er rekening mee houden dat we ongeveer één keer per dag een volledige laadcyclus uitvoeren, kan de levensduur van uw batterij anderhalf jaar zijn bij volledige capaciteit.

 

Hoe weet ik of mijn batterij aan vervanging toe is?

Je merkt dat je telefoon batterij aan vervanging toe is op het moment dat de batterij sneller leeg gaat dan normaal. Een andere manier waaraan je dit merkt is wanneer het opladen niet geleidelijk af- of toeneemt, dat wil zeggen: wanneer je merkt dat de batterij in sprongen ontlaadt, van 50 naar 20 procent in een kwestie van minuten, zelfs als je niets met het apparaat doet.

 

Hetzelfde geldt voor laadcycli – als de batterij beschadigd is, heeft hij de neiging zich zonder geleidelijk verloop op te laden, bijvoorbeeld van 10 naar 40 procent in slechts enkele minuten.

 

Zwelling is ook een van de symptomen, maar dit is iets dat we niet meer kunnen waarnemen zoals vroeger, aangezien de batterijen van vandaag niet zijn zoals die van vroeger. Vandaag de dag hebben wede hulp van een technicus nodig die ons bij het openen van het toestel kan vertellen of het vervormd of gezwollen is.

 

Waar kan ik de batterij van mijn toestel vervangen?

 

Zoals we al eerder zeiden, is het tegenwoordig ingewikkelder om een batterij te vervangen. Men kan dit niet meer zelf vanuit huis doen, maar zal naar een winkel met een technische dienst moeten waar dit voor ons gedaan kan worden.

 

Wat zijn de kosten van een reparatie telefoon batterij vervangen?

 

De prijs van het vervangen van een telefoon batterij varieert sterk, afhankelijk van hoe oud de batterij is, en wat het specifieke model is.De prijs kan variëren van 30€ tot 80€ ongeveer. Vraag naar het exacte model om de specifieke prijs te weten. Op onze website vind je meer informatie over prijzen van verschillende modellen, en uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over de prijs van het laten vervangen van je telefoon batterij!

 

Waarom The Repair House kiezen voor de vervanging?

 

The Repair House is de beste optie voor het laten vervangen van je batterij, omdat wij de meeste onderdelen op de markt hebben. Wij werken met modellen van merken zoals LG, APPLE, SAMSUNG, XIAOMI, OPPO, HUAWEI en zelfs de minder bekende merken. Wij zijn de beste optie, zowel voor de kwaliteit van het materiaal als voor de snelheid, want met onze Express Service maken we een afspraak en laten we het materiaal klaarliggen voor de afgesproken dag, zodat uw telefoon klaar is in minder dan 1 uur. Wij bieden garantie op al onze onderdelen en geven 6 maanden garantie op elke batterij.