The Repair House Update; Week 25
22
juni

The Repair House Update; Week 25

Smartphones

Vivo Nex

De Chinese smartphone fabrikant gaat de strijd aan met de bekendere merken middels haar nieuwe smartphone, de Vivo Nex. De Nex is een zogeheten fullscreensmartphone. Een opvallende feature is het ontbreken van de notch in de smartphone. Dit komt doordat de camera, met acht megapixels, in de behuizing is verwerkt. Wanneer je de frontcamera wil gebruiken, moet je deze uitschuiven. Ook ontbreekt een luidspreker aan de bovenkant. Deze is ingeruild voor een techniek waarbij het volledige scherm trilt en als luidspreker werkt tijdens een telefoongesprek.

Verder draait de Vivo Nex op Android 8.1 én heeft de telefoon een 3,5mm-jack aansluiting. Ook zit er een vingerafdrukscanner aan de voorkant.

Overige specs:
– 6,59 inch amoledscherm
– Beeldverhouding van 19,3:9
– Screen-to-body ratio van 91,2%– Schermranden: bovenkant van 2,16mm breed, 5mm aan de bovenkant en 1,71mm aan de zijkant
– Snapdragon 845-soc
– 8GB ram
– Varianten van 128GB en 256GB opslagruimte
– Een accu van 4000mAh
– Dubbele camera aan de achterkant met 12 en 5 megapixels

Op dit moment is het alleen nog maar bekend dat de smartphone in China uitkomt en de 128GB versie zal rond de €600,- kosten. De 256GB versie is ongeveer €70,- duurder.

BlackBerry Key2

Er zijn specs en foto’s van de nieuwe BlackBerry, de Key2, naar buiten gekomen. De Key2 heeft het vertrouwde fysiek toetsenbord en heeft een dubbele camera.

De dubbele camera heeft verschillende beeldhoeken met een optische zoom, waardoor er een optische zoom van 1,6x mogelijk is. Beide camera’s hebben 12 megapixels. Het fysieke toetsenbord heeft vier rijen en in totaal 35 toetsen. Ze dienen niet alleen als fysieke toets maar ook als touchpad. Verder zit er een vingerafdrukscanner in de spatiebalk zijn de toetsen aanraakgevoelig.
Ook heeft de Key2 een 3,5mm-jack aansluiting en een usb-c poort.

Overige specs:

– 4,5 inch lcd scherm
– Schermresolutie van 1620 x 1080
– Beeldverhouding van 3:2
– Qualcomm Snapdragon 660-soc
– 6 GB werkgeheugen
– 8 megapixel frontcamera
– Android 8.1 Oreo

De BlackBerry Key2 is beschikbaar met 64GB of 128GB. Ook heb je de optie om microSD van maximaal 256GB toe te voegen. De smartphone zal een prijs hebben van €649. BlackBerry wordt voortaan ontwikkeld door TCL. De fabrikant heeft een licentie om de naam BlackBerry te blijven gebruiken. BlackBerry maakt sinds enkele jaren zelf geen toestellen meer, maar levert wel de Android software.

OnePlus zusterbedrijf Oppo brengt fullscreensmartphone uit

Het zusterbedrijf van OnePlus, Oppo, brengt in Augustus een nieuwe smartphone uit. Deze telefoon draagt de naam Oppo Find X. De Oppo Find X zal een 92,25% screen-to-body ratio krijgen, wat dus nog meer is dan de Vivo Nex. Ter vergelijking, de Samsung Galaxy S9+ heeft een screen-to-body ratio van 84 procent. Ook maakt de Find X gebruik van een sliding design. Dit zou houdt in dat zowel de front- als de achter camera’s verwerkt zijn in de smartphone. De camera komt dan tevoorschijn wanneer je de achterkant omhoog schuift. De Oppo Find X heeft dus, net als de Vivo Nex, geen inkeping in het scherm. De frontcamera heeft 25 megapixels en bevat sensoren voor een 3D-gezichtsscan. Het toestel bevat geen vingerafdrukscanner.

Overige specs:
– 6,4 inch oledscherm
– Beeldverhouding van 19,5:9
– Een resolutie van 2340×1080
– Een Qualcomm Snapdragon 845 processor
– Accucapaciteit van 3730mAh
– Android 8.1 Oreo
– Dubbele camera aan de achterzijde, 16 en 20 megapixels

De Oppo Find X zal vanaf Augustus in verschillende landen in Europa verkrijgbaar zijn, waaronder in Nederland. Voor €999,- ben jij de trotse eigenaar van het nieuwste vlaggenschip van Oppo. Ook komt er een speciale Oppo Lamborghini Find X editie uit, welke voor €1699,- over de toonbank gaat. Deze speciale editie heeft een iets ander uiterlijk en heeft onder andere een Super fast-charging functie. Via deze functie is je telefoon in een half uur compleet opgeladen.

Geruchten

Mogelijk nieuwe Sony Xperia

Via Sumahoinfo zijn er afbeeldingen vrij gekomen waarin wellicht de nieuwe Sony Xperia XZ3 te zien is. Ook is er een foto uitgelekt waarop er verschillende specs staan.

De smartphone zou voorzien zijn van een dubbele camera en hebben een ander ontwerp dan de camera van de XZ2 Premium. Verder is het ontwerp redelijk identiek aan dat van de nieuwe Sony Xperia XZ2.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Sony haar opvolger van de XZ2 eind augustus zal presenteren op de elektronicabeurs IFA. De Japanse fabrikant brengt namelijk twee maal per jaar een high-end smartphone uit.

Hou onze webshop dus in de gaten!

Foto’s geannuleerd prototype van Samsung met dubbel scherm

Via Twitter @MMDDJ_ zijn er foto’s gelekt van een prototype van een Samsung smartphone. Samsung zou dit prototype begin 2015 hebben ontwikkeld, maar is nooit op de markt gekomen. Het gaat om een smartphone met twee schermen. Deze foto’s wakkeren het gerucht dat Samsung een smartphone uit gaat brengen met een opvouwbaar scherm uit gaat brengen, nog eens opnieuw aan.

Twee nieuwe Xiaomi telefoons

Nieuwe Xiaomi smartphone krijgt 6,9 inch scherm
De nieuwe Xiaomi telefoon, welke vermoedelijk de naam Mi Max 3 zal gaan dragen, gaat een 6,9 inch scherm en een batterij met een capaciteit van 5400 mAH krijgen. Zo blijkt uit een publicatie van de Chinese keuringsdienst, de TENAA.
De telefoon zal 176×87×7,99mm groot worden, wat een aardig stuk forser is dan de veel andere huidige smartphones.

De achterkant van de telefoon bevat een dubbele camera. Verder zal de telefoon beschikbaar zijn in 32GB, 64GB en 128GB. Het is nog onbekend wanneer de Mi Max 3 uit gaat komen.

Xiaomi Mi 8

In augustus zou, volgens een Duitse journalist, de Xiaomi Mi 8 uitkomen. In China is het toestel deze maand al uitgekomen. Volgens de geruchten komen er twee versies uit, beide met een 6GB werkgeheugen. Een versie zal 64GB aan opslag hebben, de ander 128GB. Beide telefoons zouden net iets boven of net iets minder dan €500,- moeten gaan kosten.
De Mi 8 is voorzien van een 6,21 inch oledscherm met een resolutie van 2248×1080 pixels. De smartphone van het Chinese bedrijf is voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde, welke beide twaalf megapixels hebben.

Geen laadingang meer bij nieuwe iPhones
Volgens financieel persbureau Bloomberg, worden de nieuwe iPhones geproduceerd zonder Lightning poort. Dit houdt dus in dat alle nieuwe smartphones van Apple altijd draadloos opgeladen moeten worden. Behalve het weglaten van de laadingang, zou Apple ook ervoor kiezen om de fysieke knoppen op de behuizing compleet weg te laten.

Software

• Apple bevestigd dat de nieuwe iOS-versie een beveiliging tegen ontgrendeltools krijgt. Dit houdt in, dat de de Lightning-poort na een uur alleen nog in gebruik kan zijn voor laden. Dat maakt diverse tools om iPhones en iPads binnen te dringen onbruikbaar.

• Huawei gaat Windows 10 streamen naar Android smartphones. Via de eigen Cloud PC dienst, wordt het mogelijk om Windows 10 op de Android toestellen te draaien. De dienst zal in de eerste instantie alleen in China beschikbaar zijn en maar voor een aantal gebruikers. Huawei zou wel plannen hebben om deze dienst ook in Europa uit te gaan brengen.

• OnePlus heeft het beveiligingsprobleem in bootloader OnePlus 6 opgelost. Het beveiligingsgat maakte het mogelijk om images te flashen zonder de bootloader te ontsleutelen en usb debugging in te schakelen.

Overig

• Telecomorganisatie 3GPP heeft een eerste variant van het 5G netwerk gereed. Met de standalone-specificatie kan het werk beginnen aan 5G-netwerken die losstaan van de huidige 4G-systemen.

• OnePlus heeft een miljoen OnePlus 6-smartphones geleverd sinds de release. Het toestel verkoopt daarmee beter dan de vorige twee OnePlus-modellen. Wil jij ook een OnePlus 6? Koop je nieuwe smartphone dan hier! (

Snel en eenvoudig geregeld!

Bij The Repair House kun jij snel, vakkundig en betaalbaar jouw telefoon laten repareren.