Je kunt zonder afspraak binnenlopen. Bekijk onze filialen pagina voor een overzicht om te zien waar we gevestigd zijn. We repareren je toestel meestal binnen 30 minuten.

Wij repareren Smartphone, Tablet, Navigatie Schermen, Laptop Schermen en Computer Hardware. Voor prijsindicatie verwijzen we je door naar de desbetreffende reparatie pagina.

Je kunt altijd even telefonisch contact opnemen met een van onze filialen.. Wij laten je meteen weten wat de mogelijkheden zijn.

In uitzonderlijke gevallen kan het noodzakelijk zijn een extra onderdeel te vervangen om een goede werking van het toestel te garanderen. Als daar extra kosten bij komen kijken, overleggen we dat eerst met je.

We helpen je graag met het ontdekken van het defect. We zullen je toestel uitgebreid onderzoeken om het probleem te ontdekken. We overleggen altijd eerst de mogelijke oplossingen met je voordat we starten aan de reparatie. Voor het onderzoeken rekenen we geen kosten.

Nee, wij rekenen geen onderzoekskosten.

Je betaalt meteen als je je Smartphone of Tablet ophaalt in ons filiaal.

Als je een vraag hebt over de reparatie, kun je een mail sturen naar service@therepairhouse.com. Je krijgt binnen één werkdag antwoord. Je kunt ook langskomen in één van onze winkels waarin we repareren. Daarnaast hebben wij per filiaal een apart telefoonnummer.

Heb je je telefoon bij The Repair House gekocht? Dan behoud je de 2 jaar fabrieksgarantie na reparatie. Heb je je telefoon niet bij The Repair House gekocht? Dan vervalt je fabrieks- of aankoopgarantie als je ‘m door ons laat repareren. Je krijgt van ons 12 maanden garantie op de reparatie en eventuele onderdelen die we gebruikt hebben.

Wij bieden zowel in ons filiaal een breed assortiment van accessoires aan.

Een refurbished display komt van een gebruikte telefoon, maar ziet eruit en functioneert als nieuw. Het voordeel is dat dit ook een origineel product betreft.

Snelle service is bij ons belangrijk. Wij begrijpen dat jij je toestel niet te lang wilt missen en voeren een telefoon reparatie meestal binnen een half uur uit.

Er zijn een hoop verzekeraars en allemaal houden ze verschillende voorwaarden aan. Het is belangrijk dat je bij jouw eigen verzekeraar nagaat of de specifieke schade vergoed wordt en je deze kunt laten repareren bij The Repair House. Wij kunnen je daarbij voorzien van een offerte. De reparatiekosten kun je achteraf zelf claimen bij jouw verzekeraar met de factuur.

Om ervoor te zorgen dat jouw toestel weer helemaal naar functioneren werkt als je bij ons de deur uitloopt, gebruiken wij alleen maar 100% kwaliteitsonderdelen. Naast de snelle reparatie service bieden wij jou ook kwaliteit.

Bekijk op onze filialenpagina wat de openingstijden zijn.

Mail je vraag naar service@therepairhouse.com of kom langs in één van onze winkels.