Apple Watch WhatsApp

Whatsapp Apple Watch

Vanaf je Apple Watch reageren op WhatsApp berichten. Ondanks dat er geen officiële WhatsApp applicatie voor Apple Watch beschikbaar is, maak je toch al gebruik van een aantal handige functies.

WhatsApp ondersteuning voor verschillende apparaten

WhatsApp biedt ondersteuning voor besturingssystemen of apparaten van Android, iPhone en sommige telefoons met kAioS versie. Het is niet mogelijk om WhatsApp rechtstreeks op een Apple watch te installeren. Jammer, want dit is de meest gebruikte berichten app wereldwijd. Gelukkig zijn er een aantal omwegen en kun je toch gebruik maken van WhatsApp, gewoon vanaf je Apple smartwatch.

Meldingen op Apple Watch

Een Smartwatch synchroniseert zich met de iPhone. Hierdoor zijn de apparaten met elkaar verbonden. Je ontvangt binnenkomende meldingen vanaf de iPhone op je Apple Watch. Hierbij gaan de meldingen of naar de iPhone of naar de Apple Watch, maar niet naar beide apparaten tegelijk. Bij ontgrendeling van de iPhone ontvang je WhatsApp meldingen op de smartphone zelf. Zodra de iPhone vergrendeld is komen meldingen op de Apple Watch binnen.

Meldingen over WhatsApp berichten

Maak je veel gebruik van WhatsApp dan komen er ook heel wat meldingen binnen. Sommige meldingen zijn belangrijk en wil je absoluut niet missen. Bij synchronisatie met de Apple Watch komen WhatsApp meldingen op de smartwatch binnen. Hierdoor is het mogelijk om direct op een belangrijk gesprek te reageren. Gewoon vanaf je Apple Watch, wel zo handig. Zo reageer je op een whatsapp-bericht:

  • Scrol op je Smartwatch omlaag om het whatsapp-bericht te bekijken
  • Tik onderaan het bericht op antwoord
  • Selecteer een standaard bericht, een Emoji of tik op het microfoontje (gesproken bericht)
  • Tik op stuur

Dit reageren kan alleen wanneer je een melding ontvangt van een bericht. Zodra je meerdere meldingen of berichten ontvangt dan gaat deze functie verloren.

Watch Whatsapp Apple

WhatsApp op Apple Watch installeren

Op de Apple Watch kun je verschillende apps installeren. Vanaf het nieuwere besturingssysteem is er een eigen app store beschikbaar. Hierdoor hoef je niet langer apps via een iPhone te zoeken. Je downloadt nieuwe apps rechtstreeks naar de smartwatch.

Je hebt nog steeds de mogelijkheid om apps via iPhone te installeren. Het is beter om dit te doen, omdat je zo goed overzicht houdt.

Wil je WhatsApp op de Apple Watch installeren? Dit is helaas niet mogelijk. WhatsApp biedt hier vooralsnog geen ondersteuning voor (2019). Omdat het hier om een zeer populaire berichten-app gaat kan het best zo zijn dat WhatsApp dit in de toekomst wel mogelijk maakt.

Alternatieve apps om WhatsApp te gebruiken

Alleen met de Quick reply functie kun je vanaf de Apple Smartwatch op het laatste whatsapp-bericht reageren. Wil je meer functies zoals het bladeren door je WhatsApp berichten? Dan moet je gebruik maken van een alternatieve app. Dit kan met Watchchat app en Watch Up app. deze twee apps zijn in de appstore verkrijgbaar.

Houd er rekening mee dat je gebruikt maakt van een app van derden. De apps werken via een omleiding via WhatsApp web. Hierdoor moet je deze apps koppelen via de QR-code binnen WhatsApp.

Met alternatieve apps blader je door berichten, kun je deze archiveren en verwijderen. De apps laden afbeeldingen in hoge resolutie, wat ook wel nadelig kan zijn. Het scherm van je smartwatch is klein, hoge resolutie foto’s zien er soms wat onscherp uit.

Apple Watch ontvangt geen WhatsApp berichten

Normaal gesproken ontvangt de Apple Smartwatch whatsapp berichten en toont hier een melding van. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets misgaat. Je ontvangt geen meldingen en kunt dan ook niet via de Quick reply functie reageren.

Controleer eerst de instellingen op je iPhone. Ga naar de WhatsApp op de iPhone en schakel bericht aanduiding aan. Zorg er vervolgens voor dat de iPhone op schermvergrendeling of slaapstand staat. Alleen dan verstuurt het toestel WhatsApp meldingen door naar de Apple Smartwatch.

Staat de Bluetooth verbinding aan? Wanneer dit niet het geval is kunnen meldingen niet worden doorgestuurd. Bekijk of alles klopt en probeer het nog eens. Mocht het probleem aan blijven houden, vraag dan om deskundig advies.

Filialen The Repair House