iPhone batterij

Batterij

In je smartphone, tablet en andere mobiele apparaten zit een lithium-ion-accu. Door deze batterij krijgt je toestel stroom en de batterij kun je opladen door een stekker of oplaadstation. Het is erg belangrijk dat je je batterij goed oplaadt en op de juiste manier gebruikt, zo verklein je de kans op brand en slijterij van de accu.

5 tips om je batterij langer mee te laten gaan

1.

Het beste voor je accu is opladen met een originele oplader die je bij de aankoop van je telefoon krijgt. Een namaak oplader gebruikt niet de juiste wattage voor je toestel en daardoor slijt de accu van je telefoon sneller.

2.

Veel mensen denken dat je het beste je telefoon meteen aan de lader moet hangen als je hem hebt uitgepakt. Twee leraren op het gebied van batterijtechnologie vertelden echter dat dit niet waar is.

In de fabriek is je accu namelijk al een aantal keer opgeladen en is dus al geoptimaliseerd voor gebruik. Je kan je toestel meteen instellen en gebruiken, zeggen de deskundigen.

3.

Je telefoon of tablet valt vaker uit in de winter dan in andere seizoenen van het jaar. Deskundigen en hoogleraren zeggen dat dat komt doordat de spanning snel te laag wordt in de winter. De spanning in je telefoon heeft een ondergrens en zodra de spanning daaronder komt valt de accu uit. Je smartphone doet het dan dus niet meer en je zult moeten wachten totdat de spanning weer gestegen is.

Als het niet koud is buiten gaat de spanning niet snel onder die ondergrens. Het is daarom belangrijk dat je je telefoon warm houdt in de winter. Doe hem daarom bijvoorbeeld in een tas of jaszak.

4.

Is het verstandig om je telefoon s ’nachts aan de oplader te leggen zodat je hem morgen de hele dag weer kan gebruiken? Er zijn veel verhalen dat smartphones en tablets in brand vliegen of oververhit raken maar klopt dit ook?

Experts op het gebied van batterijen en smartphones vertellen dat het geen kwaad kan als je een goede, originele oplader gebruikt. Als je batterij vol is krijgt de oplader automatisch een seintje en levert regelmatig een klein beetje stroom om de accu 100% vol te houden zodat je hem de volgende dag de hele dag kan gebruiken. Het nadeel van s’nachts opladen is dat de batterij iets sneller slijt. Een deskundige zei dat het lang duurt voordat je er iets van merkt en dat je niet binnen een paar maanden al verschilt ziet.

Toch zijn er telefoons die af en toe in brand vliegen of ontploffen. Dit komt doordat het opladen van de accu warmte veroorzaakt. Als je je smartphone oplaadt moet hij die warmte kwijt maar dat gaat niet als je toestel onder een kussen of deken ligt. Het kan dan zijn dat de batterij zo warm wordt dat hij in brand vliegt

5.

Een volle accu is fijn, want dan kan je er de hele dag mee doen. Maar het is niet goed voor de levensduur van de batterij. Dit komt doordat de accu slijt als de spanning te hoog is. Een accu die elke dag tot 100% oplaadt slijt dus sneller. Het is dus verstandiger als je je accu tot 80% of 90% oplaadt, ook al moet je hem dan vaker opladen op een dag.

Als je de accu nog langer mee wil laten gaan kun je hem het beste niet onder de 20% laten gaan. Als de accu helemaal leeg loopt is dat ook slecht voor de levensduur van de batterij.

Vind je het fijner om een afspraak te maken? Bel dan met één van onze filialen.

The Repair House Eindhoven
Hermanus Boexstraat 9

040 - 820 0105

The Repair House Valkenswaard
Eindhovenseweg 26

040 820 0278

The Repair House Veghel
Meijerijstraat 5

041-3289823

The Repair House Eindhoven
Heezerweg 212

06-19907674

The Repair House Helmond
Heistraat 104

049-2771514