Nieuwe functie iOS 13: batterij iPhone gaat langer mee

iOS 13 iPhone

Nieuwe functie iOS 13: batterij iPhone gaat langer mee

Apple heeft een nieuwe versie van zijn besturingssysteem aangekondigd, namelijk iOS 13. Een nieuwe functie in dit systeem zorgt ervoor dat de batterij van een iPhone niet overbelast raakt tijdens het laden. Onbezorgd de hele nacht de iPhone aan de lader is hiermee geen enkel probleem meer. Je hoeft ook niet snel meer een Apple batterij te vervangen.

iOS 13 voorkomt batterijveroudering

In de nieuwe versie van Apples iPhone-besturingssysteem iOS 13 zit een slimme functie om de levensduur van je iPhone-batterij te verlengen. Deze functie noemen we de ‘Optimized battery charging’ techniek en is een nieuwe toevoeging waarmee je de iPhone urenlang kan opladen.
De nieuwe functionaliteit in iOS 13 zorgt ervoor dat de batterij tot de resterende 80 procent wordt opgeladen. Pas even voordat je wakker wordt zal het resterende worden bijgeladen. Dit voorkomt dat de iPhone te lang blijft doorladen.

Batterijen gaan snel achteruit bij te veel ‘laadstress’, iets wat we vaak zien gebeuren als je de telefoon elke nacht oplaadt. In iOS 13 is het systeem voor batterijbeheer verbeterd, waardoor de accu minder snel slijt. Als je in iOS 13 gebruik gaat maken van ‘optimized battery charging’ is het wel van belang dat je een regelmatig dag- en nachtritme zal hebben, iOS past het oplaadproces aan op basis van je eerdere gedrag qua laden. Het besturingssysteem iOS 13 is er vanaf de iPhone SE en hoger.

Zo werkt het:

  • Als je je iPhone aan de lader legt, laadt hij zo snel mogelijk op tot 80 procent.
  • Daarna schakelt je iPhone over op druppelladen, totdat de accu 100 procent vol is.
  • In iOS 13 heeft Apple het druppelladen slimmer gemaakt, waarbij je iPhone leert wat jouw dagelijkse routine is. Pas vlak voordat je het toestel weer van de lader haalt, zal de iPhone gaan druppelladen. Zo is de accu niet voor langere tijd onnodig volledig opgeladen. Je iPhone zal uiteindelijk leren wanneer je meestal wakker wordt. Als je iPhone eenmaal ‘weet’ dat je bijvoorbeeld om 8 uur ‘s morgens je iPhone uit het stopcontact haalt, dan zal hij de laatste 20 procent opladen net vóórdat je dat doet.
  • Als je oplaadgewoontes wat minder voorspelbaar zijn, dan kun je de slimme functie ook uitzetten in iOS 13. Je iPhone zal het moeilijk hebben te leren wat je oplaadroutine is als je heel onregelmatig oplaadt. Dan zal je iPhone maar 80 procent opladen als je hem aan het stopcontact hangt.
  • Voor iPhones met verouderde batterijen zal de nieuwe functie weinig verschil maken.

De beste manier om deze functie te gebruiken is met een nieuwe iPhone, of in ieder geval recent gekochte, iPhone met een nieuwe batterij. En mocht jouw batterij een beetje oud of versleten zijn, dan kun je hem voordelig laten vervangen bij een filiaal van The Repair House. De update zal niet gaan werken als de batterij van je iPhone al eerder gebreken vertoonde. Je plukt er dus geen vruchten van als hij op dit moment maar een paar uur per dag meegaat.

Donkere modus ook beter voor batterij iPhone

De ‘donkere modus’ maakt zijn opwachting. Gebruikers kunnen in iOS 13 aangeven als ze liever een donkere achtergrond hebben. Die achtergrond wordt dan gebruikt in de menu’s en de systeemapps.

Een donkere achtergrond kan aangenamer aanvoelen ogen, maar is tevens ook beter voor je batterij. In de praktijk levert dit vooral een voordeel op de bij de iPhone X en XS. Omdat er op die toestellen gebruik wordt gemaakt van oled-technologie, waardoor de zwarte pixels er goed uitspringen. Dat bespaart meer batterij dan bijvoorbeeld lcd-schermen, waar de pixels kunstmatig zwart worden gemaakt.

Batterij Vervangen iPhone

Wanneer beschikbaar?

Volgens Apple is een bètaversie van iOS 13 meteen beschikbaar voor ontwikkelaars. De definitieve versie van de update zal vanaf dit najaar worden uitgerold naar iPhones wereldwijd.
Belangrijk om te weten: de update zal enkel beschikbaar zijn voor de iPhone 6s en nieuwer. Wie een oudere iPhone heeft, zal dus niet de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem krijgen.

Apple Batterij Vervangen

Wil je een Apple batterij vervangen of een batterij vervangen van een ander merk? Kom dan langs bij één van onze filialen. Wij vervangen binnen 30 minuten voordelig jouw batterij.

Apple Batterij Vervangen

iPhone Reparatie

Een ongeluk van jouw iPhone zit soms in een klein hoekje. The Repair House repareert natuurlijk ook iPhones. De belangrijkste iPhone reparaties die wij uitvoeren: